Ontvang onze nieuwsbrief

Passieconcert 2019

Passieconcert Sinfonia Heist ontroert (Chris Mertens – La Classica)
Lees artikel : Klik hier

 

Kerst-op-’t Goor 2018

Sinfonia Heist haalt toptalent naar Heist-Goor.
Charlotte Wajnberg, Laureate Koningin Elizabethwedstrijd 2018  en winnaar van de Canvas-Klaraprijs (publieksprijs) viert samen met u 
Kerst-op-’t Goor.
Lees hier een artikel over Charlotte Wajnberg: Klik hier
Charlotte Wajnberg, een portret: Klik hier

 

Les Vendredis

Reacties van ons publiek
Op zondag 27 mei had in het cultuurcentrum Zwaneberg te Heist-op-den-Berg de voorstelling ‘Les Vendredis’ plaats.
Het thema, de amoureuze avonturen van twee heren op de Nevski Prospect, een belangrijke straat in Sint Petersburg,  werd op een bezielende en lichtvoetige manier verteld door onze Vlaamse topacteur Jan Decleir. Hij liet andermaal zijn natuurlijke flair en groots talent blijken. Zijn imitatie van de man die een glaasje teveel opheeft was verrassend grappig en levendig.
Het Ensor Strijkkwartet zorgde voor een muzikale opsmuk.  De heerlijke roddels, zo kleurrijk verteld door Jan, gingen naadloos over in de muzikale juweeltjes van het kwartet: een geslaagd geheel.
Deze leuke namiddag werd uiteraard afgesloten met een fris glaasje op het terras van Zwaneberg.
(MS – Mechelen)

 

Nieuwjaarsconcert 2018

Reacties van ons publiek
20 januari  2018.  Sinfonia Heist verzorgde het Nieuwjaarsconcert 2018 in CC Zwaneberg.
Het was een feest.  Bedankt aan alle organisatoren.  Het was afgewerkt. Gewoon TOP.
Sopraan Joke Cromheecke, men blijft vol verwondering naar deze prachtige nachtegaal luisteren en hoopt dat het nooit zal eindigen.
Tenor Glenn Desmedt, wat een presence!  Fantastische stem en ook een plezier om hem samen met Joke in duet te zien optreden.
Fluit-solo Kristel Schellens.  Haar studenten mogen fier zijn om haar als lerares te hebben.  Dit geldt trouwens ook voor vele andere musici.
In de muziek is de menselijke stem toch nog steeds het krachtigste instrument en dat heeft het koor Laudate en het Vocaal Ensemble Academie nogmaals bewezen.
Wat ieder van ons zo kan verblijden zijn kinderen.  Hun lach, hun stralende oogjes, hun aanwezigheid.  Eén voor één hebben ze ons hun beginnende talent overgebracht als zonnetjes in onze harten.  Dank u wel aan heel het balletensemble.
Last but not least, dirigent André Walschaerts, wij bedanken u en het Diamond Sympfonic Orchestra. Het was af.  Gewoon af.  BEDANKT. (LD – Mechelen)

 

Kerst-op-’t Goor 2017

Sinfonia Heist haalt opnieuw toptalent naar Heist-Goor met eindejaarsconcert. (Kristof Van Rompaey – GVA)
Lees artikel : Klik hier

Reacties van ons publiek
Het Kerstconcert was prachtig. Proficiat, een harmonieus geheel en uitstekende muzikanten uiteraard.  Het was puur genieten. Van harte gefeliciteerd! (HV -Onze-Lieve-Vrouw-Waver)
Wij hebben enorm genoten van het wondermooie concert gisteren! Dikke proficiat aan de organisatie en aan alle muzikanten! (CV – Lier)

 

Muziek Intiem  2017 – Recital

Intiem Recital – Svenja Van Driessche en Tom Hermans (Veerle Deknopper – Hoofdredacteur Klassiek-Centraal)
Lees artikel : Klik hier

 

“Gouden Label Symfonisch 2017”

Sinfonia Heist haalt prestigieus label. (Kristof Van Rompaey – GVA)
Lees artikel : Klik hier

Reacties van ons publiek
Van harte gefeliciteerd!  Dik verdiend! (JW/EV – Heist-op-den-Berg)
Jullie verdienen dit echt!!  En…doe zo verder dan kunnen wij nog veel van muziek genieten! (PG/MC – Heist-op-den-Berg)

 

Cultuurprijs 2017 “Uitzonderlijke prestatie”

Reacties van ons publiek
Een welverdiende beloning…een dikke proficiat, en doe zo verder…   (FD – Kortrijk)
Een dikke welverdiende proficiat voor heel het Sinfonia-team. Een schitterende erkenning! (FM – Mechelen)
Proficiat!!! Een mooie beloning voor jullie harde werk (GC – Heist-op-den-Berg)
Gefeliciteerd met deze prijs.  Uw concert Carmina Burana in Zwaneberg was inderdaad een opmerkelijke prestatie. (JM – Heist-o/d-Berg)
Vanwege mezelf en FedOS vzw een dikke proficiat met deze cultuurprijs! (WD – FedOS nationaal)
Proficiat met jullie mooie erkenning. Jullie hebben dat dubbel en dik verdiend! (MS – Mechelen)
Proficiat Sinfonia Heist: een mooie beloning voor jullie! (EM– Elewijts Bachkoor)
Proficiat (RDM – Mechelen; BN – Everswinkel/Duitsland;  SS- C’ti/Ohio)

 

Passieconcert

Concertvereniging Sinfonia Heist genomineerd voor prestigieuze prijs. (Kristof Van Rompaey – GVA/Het Nieuwsblad)
Lees artikel : Klik hier

Proficiat Sinfonia Heist!
Pure, perfecte Passie.
Nominatie Gouden Label Symfonisch – Een druilerige zondagnamiddag tijdens de vasten. Ik begeef me voor een keertje niet naar een grootstad of groot concertgebouw, maar naar een kerk in Heist-Goor, deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Daar, op die plek, werd me datgene geschonken wat ik zo vaak miste in grote huizen.   (Veerle Deknopper – Hoofdredacteur Klassiek-Centraal)
Lees artikel: Klik hier

 

Carmina Burana

Uitverkochte schouwburg geniet van meesterwerk (Kristof Van Rompaey – GVA/Het Nieuwsblad)
Lees artikel: Klik hier

Koren, orkest en solisten o.l.v. André Walschaerts zetten een verbluffend resultaat neer, het perfecte tegengif voor ons individualistische en hectische bestaan. Ze kregen dan ook een minutenlange welverdiende staande ovatie. (Viviane Redant – Klassiek-Centraal)
Lees het hele artikel: klik hier

Carmina Burana! Wat een prachtig werk en wat een plezier om met 299 anderen op het podium te staan en dit onder vakkundige leiding van André Walschaerts te kunnen uitvoeren. Nogmaals dank aan onze dirigenten Ilse Van Dessel en Lydia Van den Berckt en begeleiding Tom Hermans en Rita! Wat een mooi weekend! (MC)

Meer dan de moeite waard een dikke proficiat aan allen. Concert bezoek in Heist Op Den Berg van Sinfonia Heist vzw naar een opvoering van Carmina Burano, een super uitvoering, gedirigeerd door André Walschaerts, jammer voor diegenen die er niet zijn op ingegaan. (FD Kortrijk)

Je zal een vermoeiend maar fijn weekend hebben gehad, proficiat Andre. (MV)

Carmina weekend is al weer voorbij, het was een overweldigend succes! Bedankt iedereen, en vooral mijn vele leerlingen in het kinderkoor, jullie waren fantastisch! Nu tijd voor het volgende project, filmfestival Gent! (JC)

 

Nieuwjaarsconcert 2016

Een welgemeende “proficiat” voor de organisatie van het Nieuwjaarsconcert vorige zaterdag. Het was een aangename voorstelling met vele topartiesten en af en toe een vleugje humor. Doe zo voort…zou ik zeggen. (MS)

 

Abend in Wien I 2013

Prima debuut. Proficiat voor het mooie concert. Doe zo voort. (EV Heist-op-den-Berg)

Het is reeds drie weken geleden, en de mooie muziek klinkt nog steeds in onze oren. Onze dochter, kleindochter en vrienden hebben er ook van genoten, prachtig, zowel het koor als het symfonisch orkest. Een avond om verder van te dromen en uit te kijken naar de volgende concertavond van Sinfonia Heist. Proficiat. (JB Baal-Tremelo)

Het doet plezier dat uw enthousiasme om mee te werken aan de oprichting van “SINFONIA HEIST” vaste vorm heeft gekregen en aan zijn muzikale carrière is begonnen. Muziek kan hart en ziel beroeren en diepe emoties losmaken, een helende functie om de innerlijke mens in balans te houden. Muziek kan de creatieve hersenhelft laten oplichten en ons letterlijk en figuurlijk in hogere sferen brengen. Proficiat voor iedereen. (VW Heist-op-den-Berg)

Proficiat voor het schitterend galaconcert. We hebben genoten van de hoogstaande prestaties van het orkest, de solisten en het koor onder een zeer deskundige leiding van jullie dirigent. Dank omdat we uitgenodigd werden om dit concert mee te maken. Alle waardering voor deze geslaagde “Abend in Wien”. Van harte wensen we SINFONIA HEIST nog een succesvolle toekomst toe! ( CL Heist-op-den-Berg)