Sinfonia Heist

Gouden Label Symfonisch 2017

Ontvang onze nieuwsbrief

Sinfonia Heist wint “Gouden Label Symfonisch”

   25  juni 2017    –        Stadsschouwburg Sint-Niklaas

“Pure, perfecte Passie”.

Op zondag 25 juni j.l. mocht dirigent André Walschaerts in naam van Sinfonia Heist het Gouden Label Symfonisch in ontvangst nemen tijdens de plechtigheid in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

De Gouden Labels worden jaarlijks uitgereikt door Klassiek Centraal, het grootste webmagazine voor de klassieke muziekliefhebber van de lage landen. Het label wordt internationaal naast prijzen gelegd zoals de Diapason d’Or, de Echo-Klassik Awards en de Edison Klassiekprijzen.

Op 19 maart was hoofdredacteur Veerle Deknopper aanwezig op het passieconcert in de kerk van Heist-Goor, waarna zij deze opvoering nomineerde als kanshebber voor het Gouden Label Symfonisch . Na vergadering met de redactieraad van Klassiek Centraal half mei werd dan ook beslist het Gouden Label toe te kennen aan Sinfonia Heist.

De reden voor het Gouden Label is vooral de uitmuntendheid waarmee dirigent André Walschaerts een kleine productie groots maakt. Hij heeft daarbij alle troeven in handen. Hij geniet duidelijk het volste vertrouwen van alle muzikanten en is perfectionist tot in de kleinste details. Dit maakt Sinfonia Heist tot een sterke speler in het muzieklandschap binnen de Lage Landen en dus ook tot uitgelezen laureaat.

Hoofdredacteur Veerle Deknopper van Klassiek-Centraal, een webmagazine voor klassieke muziek dat zich voornamelijk richt op recensies en concertaankondigingen, heeft Sinfonia Heist vzw genomineerd voor het Gouden Label Symfonisch.  Dit gebeurde naar aanleiding van haar aanwezigheid bij de uitvoering van het Passieconcert dat doorging op zondag 19 maart 2017.  De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van het Label gebeurt op de laatste zondag van juni.

Meer info